(033) 456 45 80 Zeldertsedreef 13A, 3824EJ Amersfoort NL85 ABNA 0511417659
Home >> Wat we doen >> Dry Needling

Dry Needling

Dry Needling is door het KNGF in 2007 opgenomen in het "Domein van de fysiotherapeut".

Met Dry Needling worden actieve triggerpoints, verantwoordelijk voor diffuse, zeurende en doffe spierpijnen op effectieve wijze gedeactiveerd.

Wij maken bij Dry Needling gebruik van acupunctuurnaalden met als doel de spieren direct te ontspannen. Het effect is dat er meteen verbetering optreedt in souplesse van bewegingen.

Na een algemene en gerichte anamnese zal de gespecialiseerde fysiotherapeut ook op zoek gaan naar die spieren of spiergroepen die de klacht onderhouden. De actieve triggerpoints, die de klachten provoceren, worden opgespoord.

In veel onderzoeken is aangetoond dat de behandeling met Dry Needling de meest effectieve methode is om spieren met actieve triggerpoints te ontspannen in combinatie met rekoefeningen die als huiswerk worden meegegeven. Tevens wordt er veel nadruk gelegd op een verbetering van de houding en het bewegingspatroon van de patiënt.

Bestaan de klachten langer, dan breiden ze zich ook uit naar andere gebieden. Deze zullen dan in de behandeling betrokken worden.

Omdat deze behandelmethode binnen het domein van de fysiotherapeut valt worden kosten door de zorgverzekeraars vanuit het aanvullende pakket fysiotherapie vergoed.

Voor meer informatie: www.dryneedlingsystems.nl

© FysioNieuwland