(033) 456 45 80 Zeldertsedreef 13A, 3824EJ Amersfoort NL85 ABNA 0511417659
Home >> Over ons >> Vergoeding

Vergoeding

Vergoeding fysiotherapie uit de aanvullende verzekering 
De vergoeding geldt in de meeste gevallen per kalenderjaar. Ook is de fysiotherapie op een paar uitzonderingen na uit de basisverzekering gehaald. Dit houdt in dat u een aanvullende verzekering nodig heeft om in aanmerking te komen voor vergoeding. In uw polis wordt vermeld op welke vergoeding u recht heeft. Dit verschilt per polis. Het kan een totaal bedrag zijn of een aantal behandelingen.

Vergoeding fysiotherapie uit de basisverzekering 
Wanneer er sprake is van een chronische code wordt er vergoed uit de basisverzekering. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een chronische- en een niet chronische code. Een klacht krijgt een diagnosecode. Deze wordt door uw fysiotherapeut bepaald. Onder deze code wordt uw behandeling ingediend bij uw zorgverzekeraar. Er is door de overheid een lijst samengesteld met aandoeningen die in aanmerking komen voor een chronische code. Alle aandoeningen die niet op deze lijst staan kunnen geen chronische code krijgen. Soms vindt uw huisarts of specialist dat u een chronische aandoening heeft, bijv. artrose of reuma, en zet dit ook op de verwijzing. Maar als de aandoening niet op de lijst staat, komt u niet in aanmerking voor een chronische code.

Bij een chronische code worden de eerste 20 behandelingen vergoed uit uw aanvullende verzekering. U heeft dus een voldoende aanvullende verzekeringspolis nodig om deze 20 behandelingen vergoed te krijgen. Vanaf de 21e behandeling wordt het vergoed uit de basisverzekering. Deze behandelingen worden eventueel verrekend met uw eigen risico.

Wanneer iemand jonger is dan 18 jaar worden 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Bij een chronische indicatie wordt alles vergoed uit de basisverzekering. Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico.

Verwijzing
Iemand die behandelingen aan huis nodig heeft of een aandoening heeft die op de chronische lijst staat, heeft een verwijzing van een huisarts of een specialist nodig. Voor de overige behandelingen kunt u zich direct aanmelden zonder tussenkomst van uw huisarts.

Onze praktijk heeft contracten met de (meeste) zorgverzekeraars afgesloten. Dit is soms nodig om 100% vergoed te krijgen.

© FysioNieuwland